Na začátku byla slabost pro vše anglické, seriál Vraždy v Midsomeru nevyjímaje. Potom jsem si oblíbila váš skvělý blog. A tohle je konec, doufám, že ne můj a doslova :-) (:http://www.firotour.cz/zajezdy/velka-britanie/putovani-anglii-ve-stopach-vrazd-v-midsomeru-apu144/
Letos jsem mišpule totálně propásla. A to byla naše první úroda, celkem asi sedm kusů. Před mou podzimní cestou do Anglie byly ještě jen zralé a potom už úplně kaput. A tyhle dvě jsou mumifikované :-) Zkusím je zasadit, třeba z nich něco (co?) vyroste :-D
Židovská třešeň je slovensky machovka židovská (česky mochyně židovská třešeň). Mišpule je slovenská mišpuľa obyčajná.
Jeden z mnoha receptů je zde: Mišpule podle jejich tuhosti buď rozkrájíme, rozemeleme, rozstrouháme nebo jinak rozdrtíme. Na 1 kg drti přidáme 300 ml vody a směs vaříme, až drť zcela rozvaříme. Rozvařenou drť propasírujeme. Po odpaření části hmoty přidáme na 1 kg drti 700 g cukru a 3 g kyseliny citronové. Ve varu pokračujeme až do požadovaného zahuštění. Zavařeninu naplníme za horka do obalů, uzavřeme a necháme na vzduchu chladnout nebo ji ve vodní lázni sterilujeme.
Na začátku byla slabost pro vše anglické, seriál Vraždy v Midsomeru nevyjímaje. Potom jsem si oblíbila váš skvělý blog. A tohle je konec, doufám, že ne můj a doslova :-)
OdpovědětVymazat(:http://www.firotour.cz/zajezdy/velka-britanie/putovani-anglii-ve-stopach-vrazd-v-midsomeru-apu144/
Ó, to je tedy něco! Doufám, že budete v tom hledání mrtvol úspěšnější než já :-)
Vymazat... a ošlehnuté mrazíkem. U kamaráda z dětství je měli v prastaré zahradě, která již dnes, žel, není. Musela ustoupit nové výstavbě.
OdpovědětVymazatLetos jsem mišpule totálně propásla. A to byla naše první úroda, celkem asi sedm kusů. Před mou podzimní cestou do Anglie byly ještě jen zralé a potom už úplně kaput. A tyhle dvě jsou mumifikované :-) Zkusím je zasadit, třeba z nich něco (co?) vyroste :-D
VymazatNejedla som, názov geniálny:-)
OdpovědětVymazatOdkaz si vkladám:-)
Odkaz na marmeládu? :-D
VymazatFilmy!
VymazatMišpule je židovská čerešňa?
Odložila som si odkaz na ,,háčkování s vami,,:-)
Džem som nenašla:o(
Židovská třešeň je slovensky machovka židovská (česky mochyně židovská třešeň). Mišpule je slovenská mišpuľa obyčajná.
OdpovědětVymazatJeden z mnoha receptů je zde: Mišpule podle jejich tuhosti buď rozkrájíme, rozemeleme, rozstrouháme nebo jinak rozdrtíme. Na 1 kg drti přidáme 300 ml vody a směs vaříme,
až drť zcela rozvaříme. Rozvařenou drť propasírujeme. Po odpaření části
hmoty přidáme na 1 kg drti 700 g cukru a 3 g kyseliny citronové. Ve varu pokračujeme až do požadovaného zahuštění. Zavařeninu naplníme za horka
do obalů, uzavřeme a necháme na vzduchu chladnout nebo ji ve vodní
lázni sterilujeme.
Ďakujéém:-)
OdpovědětVymazat