středa 23. září 2015

Uklízení 2

Pokračuju kabelkami.
Achjo.

Z prvního snímku je patrné, že kůže nebo látka. Vyřadím nějakou vůbec? Žlutá je nová od Rozárky, tři kožené do ruky ze strašidelného domu (ty prostě musím!), dvě látkové letní, koženou kabelu nosím nejvíc, ta uprostřed od Nicenky potřebuje vyprat...

Nakonec jsem vyřadila ty na druhém snímku. Přičemž velká s copánkovým uchem ve mě vyvolává dost rozporuplné pocity. Mám ji od Rozárky z Londýna. Musela se uskromnit, aby mi takovou kabelu koupila. Považuju si toho. A přitom mně se nehodí. Papíry se v ní chmoustají. Ucho je do ruky dlouhé, přes rameno nepohodlné, zavřít se pořádně nedá. Achjo, achjo.

Pro Kecku a pro Lenku: Bez té knihy bych asi všechny kabelky nesoustředila na jednom místě a pořádně si je všechny najednou neprohlédla. A taky by mě asi nenapadlo začít přechovávat tři nejfrekventovanější v sobě jako matrjošky. To se totiž zdá jako docela dobrej nápad.


17 komentářů:

  1. Milá Petro, mě se ta velká s copánkovým uchem moc líbí. Kdyby šlo jí dát další šanci, tak ji ráda odkoupím...a budu ji hýčkat...a třeba občas pošlu report/fotku jak se jí u mě daří :)
    Jitka z Brna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, napište mi na mail, kam ji mám poslat: petra.stejskalova@post.cz :-)

      Vymazat
  2. :-) A já bych se ráda ujala té nejmenší kožené. Za něco vyměním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, je dost odřená. Mám ji jistě dobrých dvacet let a už tehdy byla z druhé ruky :-D Uvidíš sama, jestli stojí za nějakou výměnu.

      Vymazat
    2. Odřená kožená je nejlepší. Ne, že bych potřebovala jakýkoliv další předmět do domu !
      Doufám, že kniha mi s tím pomůže :-).

      Vymazat
  3. Skoro nestačím sledovat, jakej to je fofr. Já se teď trochu zasekla.... čekají mne totiž klubka, látky, nitě a pak taky papíry a předměty, které nevím, kam vlastně zařadit a možná i knihy by zasloužily projít... tak sbírám odvahu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simono, beru to jako zajímavej relax. Celé léto jsem strávila na jednom velkém projektu (jestli se té mé práci tak dá říct) a tohle přebírání je velmi příjemná změna. Bude hůř, až dojde na knihy a na papíry. To bude na hodně dlouhé lokty.

      Vymazat
    2. Knihy máme zamluveny já s Rozárkou!

      Vymazat
  4. Jé, Petro, já bych se ujala té uplně vpravo!! Nebo už jsi ji vyhodila?? Dik..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevyhodila :-) Čeká na svou další šanci :-)

      Vymazat
    2. Jupí! A ty jezdíš, Petro, nějak do Prahy? Mám dorazit? A s kolika penězi?:)

      Vymazat
    3. Dášo, budu v Praze po většinu příštího týdne a patrně i celý další... Pondělí a pátek se mi moc nehodí, ale ostatní dny zatím nemám nijak přecpané. Tak kdy a kde?

      Vymazat
    4. Koukám tu v práci do kalendáře.. Příští týden jsem tu až do večera, ten další už je lepčí.. Úplně nejlepčejší je čtvrtek 15. října, to bych si mohla vzít i volno, ale nevím, jestli se hodí tobě... ? Děkuju..

      Vymazat
    5. Dášo, v tuhle chvíli to vypadá, že patnáctého budu v Praze, ovšem to se může několikrát ještě změnit. Zatím tedy s tím čtvrtkem počítám :-D

      Vymazat
  5. Když to vidím, tak jsem si uvědomila, že bych měla udělat pořádek v kabelkách. Nějak nemám sílu je vyhodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověku se moc nechce, co :-) Pro mě je velikým mementem vyklízení pozůstalosti po jedné shromáždivé příbuzné. Takže likviduju. Časem dojde i na knihy a to bude bolet.

      Vymazat
    2. Naštěstí likviduji jen svoje nahromaděné věci. Jen knihy mám na půdě po obou rodičích a k tomu jsem se ještě nedostala a počítám, že dlouho nedostane.

      Vymazat