sobota 26. ledna 2013

Vlastenecky

Není to sice stříbrný dvouocasý lev ve skoku se zlatou korunou a zlatou zbrojí, zato se dokázal prokousat z pořádné závěje.

Také se z toho všeho marasmu kolem prokoušeme ven?

P. S. (v 16.32 h): Tak se nejspíš neprokoušeme...

P. S. P. S.: A tady jsou Laudes regiae z minulého příspěvku se správnou výslovností a velebností, jako kdyby zpívali rytíři z Blaníku. Vita et victoria...

Letošní závěje a století lvi, leden 2013

5 komentářů:

  1. Milá Petro, je to hrůza. Jsme nepoučitelní, jako národ si zasloužíme asi to, co teď máme. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moniko, víc než mezinárodní ostuda a prezidentské obstrukce natruc nelevicové vládě nám nejspíš nehrozí, ale jsem vyděšená z toho, jak málo stačí lidem, aby vyvřela xenofobie, šovinismus, závist, nenávist, nízkost a donebevolající blbost. Je mi z toho úplně fyzicky špatně.

      V našem městečku byl za protektorátu důležitou osobou jistý člověk, původem Němec. Co všechno mohl nebo nemohl a dělal či nedělal, nevím, každopádně vím stoprocentně, že řadě lidem zachránil život - i mému dědečkovi, když ho (dědečka)jiný jistý člověk z osobní zášti udal gestapu, že poslouchá zahraniční rozhlas. Po osvobození byl Němec zatčen a schylovalo se k lynčování. Můj dědeček vystoupil na obranu toho člověka, doprovodil ho s eskortou do Č. Budějovic a svědčil u soudu v Němcův prospěch a jmenoval i ty další zachráněné, kteří se krčili kdesi za pecí, aby je tzv. revolucionáři nenazvali kolaboranty. Strašné! Prostě strašné! A ti stejní tzv. revolucionáři (babička přesně věděla, kteří to byli) později, to už se schylovalo k Únoru, zapřeli majetek jediné místní židovské rodiny, když se přeživší děti (rodiče je poslali včas do Skandinávie a sami zemřeli v lágru) vrátily domů. Neznáme vás, řekli, jděte pryč.
      Všichni zúčastnění této prožluklé kauzy jsou dávno mrtví (poslední byla moje babička), ale závist, mamon, touha po moci atd. atd. si stejně osedlala a osedlává další a další následníky - a my ostatní na to DOPRDELE jen koukáme.
      Takže moje momentální rozpoložení je intenzivní pocit úplné bezmoci.
      Petra

      Vymazat
    2. Peťko, tvůj dědeček byl statečný člověk. Z xenofobních čecháčků je mi taky špatně..

      Vymazat
  2. Nechuť je hlavní pocit. Nechuť k malému českému člověku.

    U nás na vsi šlo volit skoro 71 % lidí a kníže dostal 76 %. A co je nám to všem platné ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde se ale ten čecháček skrývá? Naše Rozi se dnes vrátila ze školního lyžáku a říkala, že šofér skibusu na otázku po volební místnosti reagoval podezřívavým Koho volíte!, a když odpověď zněla, že Schwarzenberga, zavezl tu osmnáctiletou omladinu přímo na místo samé. Rozi pochopitelně zuřila před dveřmi volební místnosti, poněvadž její nezodpovědní rodiče ji počali pozdě, plnoletá bude až za čtvrt roku :-)

      Vymazat