neděle 27. ledna 2013

Sysel & kostlivci 3

Sysel č. 3 dokončen. Sysel č. 5. také hotov. Sláva, aspoň něco se včera povedlo.
Z nákrčníku mám radost, podařilo se mi spojit háčované s pleteným - konečně.

Z kulatého háčkovaného boxu má zase radost Rozi, vrátila se z hor a chválí. No ne!
Klubko bylo letité, jak je patrné z posledního snímku.

Kolik mí syslové váží dohromady (metrák?!), to nevím, ale od včerejška jich je o dva méně.

A co se týká včerejších voleb, mým prezidentem je Karel Schwarzenberg. Prostě nepatřím k dolním deseti milionům.



14 komentářů:

  1. I mým prezidentem je Karel Schwarzenberg,včera jsem to skoro obrečela,když jsem sledovala úroveň tiskové konference p.Zemana a jeho následný rozhovor s p.Moravcem ...Mokopa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme si doma řekli, že se na ovarovou hlavu státu dívat nebudeme. Vůbec. Bohatě bude stačit, co se dočteme. Divím se, že vydržel s urážkami až do tiskové konference, tolik promarněných minut od vyhlášení definitivních výsledků voleb...
      Přemýšlela jsem, k čemu praktickému mi ten člověk příští roky (pět!) bude. A přišla jsem na to, udělám si z něj učební pomůcku vhodnou zvlášť do hodin slohu. Miluju názornost!

      Vymazat
  2. I mým... já bohužel ne skoro... asi hormony, ale vzalo mě to hodně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla na krajíčku. Ale pak jsem zadala do vyhledávače schwarzenberg e-mail a napsala jsem mu dopis:


      Vážený pane ministře, milý pane Schwarzenbergu,

      chceme Vám poděkovat za způsob, jímž jste vedl svou prezidentskou kampaň. Dokázal jste, že u nás v Čechách slušnost, zdvořilost, čest a noblesa nejsou cizí slova a že pořád něco znamenají, i když ne pro většinu voličů. Mrzí nás, že se nestanete naším prezidentem, ale máme velkou radost z toho, že jsme Vám my čeští občané stáli za takovou námahu a bohužel i za mnohé urážky.

      Přejeme Vám z celého srdce všechno dobré, zdraví, sílu, radost, pevné nervy, zkrátka Pán Bůh Vás opatruj!

      S úctou Vaši Petra, Libor, Hana, Jan, Antonín a Rozálie S...

      Vymazat
  3. parádní ..ubývá to ...

    Co se voleb týče ... já to musela vypnout ... udělalo se mi špatně ... hrozné ... a to mám kolem sebe lidi, kteří mají obdobné smýšlení ... a i dosti lidí jsme ovlivnili při nerozhodnosti ... je to škoda ... moc škoda ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda bude, až zapomeneme, že jsme v jednu chvíli byli v docela velké skupině lidí, kteří poznají slušnost, když ji uvidí, a až si budeme myslet, že jsme obklopeni samými nevychovanci a darebáky. Teprve pak TEN DRUHEJ vyhraje doopravdy.

      Vymazat
  4. Taky jsem byla strašně zklamaná, protože jsem 14 dní diskutovala ve dne v noci a vyvracela předsudky a měla jsem pocit, že se mi to i dařilo. Zachraňuje mě, že mám kolem sebe "svoje" lidi... ale zklamání zatím moc neustává, i když jsem se vypsala jak na blogu, tak taky dopisem. A s tou pomůckou to je dobrej tip :-), hlavně, pokud budete mít obraz, i když jsem nedávno ve spojení s Klausovou amnestií zaslechla, že není povinnost, aby Vám ve třídě visel... uff :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že náš nový HLAVA STÁTU nebyl rád, že se stává názornou učební pomůckou obecné platnosti podobenství o zakopaných hřivnách. Nějaké to následné skřípění zubů ve tmách ráda obstarám z vlastních zdrojů :-)

      Vymazat
  5. Milá Petro, tak koukám a jsem moc ráda, že v tom "mocemočním" ( jak to označují mí domácí muži) nejsem sama. V sobotu to u nás vypadalo drsně. Muž už výsledky voleb od půlky nesledoval, zabouchl dveře a šel vrtat díry. Já jsem se u té televize motala , ale ta bezmoc . To zklamání nás zaplavilo mírou nebývalou.Udělal se mi opar a bylo mi špatně . V noci, během spánku, mě napadlo, že napíši alespoň pan Schwarzenbergovi dopis, jak je nám to líto a jak si ho vážíme ( :-) , je to dobré, jak ženy mají stejné myšlenkové pochody- je to úlevné).Dopis napsán ( kupodivu mě nenapadlo použít elektronickou poštu...), dnes ráno jsme s Toníkem vykonali cestu na poštu a mě se alespoň trochu ulevilo. Jako terapie určitě dobré.
    A jinak , je to dobré, že prezident ve třídě nemusí viset. Alespoň vím, že mé děti ho teď ve třídě nemají. Já jsem měla doma poznámku, že si ho tam mohou pověsit jako terč na šipky, načež jsem byla okřiknuta, že to nemá úroveň... :-). Uznávám, nemá.
    Ještě potřebuji sehnat antiprezidentskou placku. :-) Pak mi bude lépe. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem zadala soukromou výrobu povolebních placek jedné firmičce, v tuto chvíli pro čistě mezipřátelskou potřebu. No, zatím se neozvali, možná jsou z opačného názorového břehu :-) Počkám a případně vyhledám další. To by bylo, abych se nakonec nestrefila...

      Vymazat
    2. No, to bych měla určitě zájem :-). Tak pak dejte vědět :-). Monika

      Vymazat
  6. Jak jste se zmiňovala o spodních deseti milionech, tak bychom s mužem chtěli něco v tomto stylu :-) (on nažehlovací potisky umí vyrobit)
    http://www.fler.cz/zbozi/triko-milos-neni-muj-prezident-3470438

    OdpovědětVymazat