úterý 31. března 2020

Karanténa, den 16


Maminka čte thriller. Háčkuju. Honza vaří a cvičí.
A venku dnes toto.





7 komentářů:

  1. Ta fotka, to je těžká nostalgie. Vypadá to na ní jako v bytě mých rodičů, když jsem byla malá a jako ve všech bytech jejich přátel. Včetně těch hodin vzadu na skříňce. Vsadila bych se, že v knihovně budou stejná vydání knížek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kromě lustru (zato včetně kaktusu) komplet třicátá léta. U nás se zastavil čas, proto jsem si u Velíšků taky připadala od první minuty jako doma:-) Co se týká knížek, je to samá biologie, kytky, včely a chemie, obvykle krásná vydání, věcně však bohužel vesměs passé. Jirásek a spisy TGM a komentovaná vydání jednotlivých biblických knih a tu a tam nějakej román.

      Vymazat
    2. Ani sa nečudujem Petra, že sa Vám u mňa nepáči, hoci máme aj artdeco stolík, Vaše kresielko, ale repasované a hoci kvôli osb doskám trochu industriálny šmrnc, ináč je to pôvodný tehlový dom s dreveným trámovým stropom, ale nie vysokými a neútulnými.

      Vymazat
    3. Alenko, něco jiného je "líbí se" (a mně se Váš dům moc líbí) a něco jiného je "chci to doma" :-) Líbí se mi třeba prázdné vzdušné interiéry (vila Tugendhat, ach!), ale bydlet bych tam nechtěla, a stejně tak se mi líbí anglické domečky plné serepetiček (jako u slečny Marplové), a tam bych už vůbec bydlet nechtěla :-) Jsem zvědava, jestli se nám u Velíšků podaří nechat prostor zároveň velkoryse prázdný a zároveň mít kouty příjemně útulné. To bude výzva!

      Vymazat
    4. Na to jsem moc zvědavá, jak Velíškovy pojednáte. Já jsem totální sběratel a vetešník, zaplním každý prostor :)
      Mávám!

      Vymazat
    5. Lenko, mám stejné tendence :-) Ale ten strašidelnej barák na Strahově je pro nás doma ještě pořád veliký memento :-D

      Vymazat
  2. I am pleased to see you and your garden in spite of the snow and the quarantine. Snow has not appeared here yet today, but it is expected. I am knitting a sock. It is good to have comfortable house with a garden as a place to be confined. I'm glad you are still there and I am still here!

    OdpovědětVymazat