Já dělám z aronie vařený čaj.Dám na hluboký plech a přidám cukr,skořici,tlučený hřebíček.Aronie pustí hodně šťávy.Nakonec přidám kyselinu citronovou a dost rumu.Vařící dám do malých skleniček,zavíčkuji a mňamka na zimu je hotová.Rum zabrání ,aby se aronie kazila a do čaje je výborný. Tady je receptů dost ,jen si vybrat.Taky máme letos hodně,snad mi ji ptáci neoberou.. http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/aronie-sladka-a-zdrava-pestovani-sklizen-sirup-vino-marmelada/ Ahoj a hezký den přeji Daška
Ahoj, já dělám z aronie likér, cca 1 litr plodů, zaleju 1 litrem vroucí vody a nechám do druhého dne. Pak plody rozmačkám, a hustou tekutinu přes cedník přecedím. Nechám přejít varem spolu s 0.5 kg cukru a 2x vanilkovými cukry. Možno dochutit i skořicí. Po vychladnutí přidám 0.5 litru rumu a je hotovo. Výborný na chladné podzimní večery :-) Pavel
Přidám svou trošku do mlýna ;o) Nejprve arónii spařím, abych ji zbavila hořkosti a pak zavařuji jako kompot s hřebíčkem - moc nepřeslazuji.Velmi se nám to osvědčilo k sýrům hermelínového typu. A také vařím šťavu v poměru 1:1 s bezinkami. Arónii mám již osmý rok a doporučuji přehodit sítí proti ptákům a nespěchat se sklizní ;o) Krásné dny Mokopa
K těm všem receptům přidám ještě další, mimo jiné aronoii suším. Pak používám do jogurtů, musli... jako rozinky.. Babička dělávala ještě štávu, ale mě to připadá jako škoda použít pouze na štávu, když vím, jaký je to vitamínový poklad:-) Bohunka
Vím, že už je trochu po sezoně, ale třeba se bude hodit do budoucna. U nás doma to ve formě šťávy, marmelády a samotné zavařované nějak nemizelo. Ale zamražené a potom na buchtu (obyčejná hrnečková s posypkou) to mizí závratnou rychlostí a kdo neví, myslí si, že jsou to borůvky...Anička
Já dělám z aronie vařený čaj.Dám na hluboký plech a přidám cukr,skořici,tlučený hřebíček.Aronie pustí hodně šťávy.Nakonec přidám kyselinu citronovou a dost rumu.Vařící dám do malých skleniček,zavíčkuji a mňamka na zimu je hotová.Rum zabrání ,aby se aronie kazila a do čaje je výborný.
OdpovědětVymazatTady je receptů dost ,jen si vybrat.Taky máme letos hodně,snad mi ji ptáci neoberou..
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/aronie-sladka-a-zdrava-pestovani-sklizen-sirup-vino-marmelada/
Ahoj a hezký den přeji
Daška
Zapomněla jsem napsat,že peču v troubě.Taky lze aronii nasypat do hrnce a vařit..bez vody!!! pustí šťávu..POZOR !! Hodně barví..
VymazatDíky moc :-)
VymazatAhoj, já dělám z aronie likér, cca 1 litr plodů, zaleju 1 litrem vroucí vody a nechám do druhého dne. Pak plody rozmačkám, a hustou tekutinu přes cedník přecedím. Nechám přejít varem spolu s 0.5 kg cukru a 2x vanilkovými cukry. Možno dochutit i skořicí. Po vychladnutí přidám 0.5 litru rumu a je hotovo. Výborný na chladné podzimní večery :-) Pavel
OdpovědětVymazatBabička dělala něco podobného z bezinek :-)
VymazatMoje maminka dělá aronii zavařovanou s jablky a rumem, můžu sehnat recept, je to výtečné do jogurtu. Mě ji celou sežrali ptáci, byli první...:-)
OdpovědětVymazatÓóó, to bych byla ráda :-)
VymazatOk. PS: měla jsem samozřejmě na mysli, že aronii sežřali mně:-)omluva!;.-)
VymazatPřidám svou trošku do mlýna ;o) Nejprve arónii spařím, abych ji zbavila hořkosti a pak zavařuji jako kompot s hřebíčkem - moc nepřeslazuji.Velmi se nám to osvědčilo k sýrům hermelínového typu. A také vařím šťavu v poměru 1:1 s bezinkami.
OdpovědětVymazatArónii mám již osmý rok a doporučuji přehodit sítí proti ptákům a nespěchat se sklizní ;o) Krásné dny Mokopa
K těm všem receptům přidám ještě další, mimo jiné aronoii suším. Pak používám do jogurtů, musli... jako rozinky..
OdpovědětVymazatBabička dělávala ještě štávu, ale mě to připadá jako škoda použít pouze na štávu, když vím, jaký je to vitamínový poklad:-)
Bohunka
Vím, že už je trochu po sezoně, ale třeba se bude hodit do budoucna. U nás doma to ve formě šťávy, marmelády a samotné zavařované nějak nemizelo. Ale zamražené a potom na buchtu (obyčejná hrnečková s posypkou) to mizí závratnou rychlostí a kdo neví, myslí si, že jsou to borůvky...Anička
OdpovědětVymazat