neděle 22. listopadu 2015

Podruhé v Midsomeru den 2

Slavnost Ježíše Krista Krále je můj nejoblíbenější svátek během roku.
Letos jsem si ho obzvlášť užila. Studovala jsem totiž zdejší domorodé zvyky v kostele svaté Anny a zjistila jsem, že midsomerští katolíci si libují ve výrazné liturgické zkratce. Vyznání víry zredukovat na recitaci credo, credo, credo, amen!, tomu může konkurovat snad jen staročeské krleš.


Odpoledne jsme se byli podívat v provizorním stanu přilehlém (i když stál) k lázeňské kolonádě (spíš "kolonádě"). Midsomerští tímto způsobem nabízejí své umělecké či rukodělné, nebo umělecké rukodělné přebytky. A jak každý dobře ví, v takové tlačenici se často objeví nějaká ta mrtvola.

Hmmm, tak zase nic.

Zato jsem našla a nenápadně vyfotografovala háčkovací produkci postarší Midsomeřanky. Moc pěkné kousky, bohužel většinou z nepříliš kvalitního materiálu (velké procento akrylu nebo akryl sám). Ovšem ty ceny! Panečku, tady si hand made výrobků umějí vážit.



Mimiňák v kavárně a tentýž včetně doprovodu na procházce parkem.
Takhle tu zapadá sluníčko před čtvrtou odpoledne. Zřejmě aby se snáz vraždilo nebo co...



4 komentáře:

  1. Miminák už je kus"mužskýho"! A ty ceny rukodělných výrobků znám i odsud, jen najít odvahu ty mé, zkusit někde, nevím kde ,prodat.Na to asi nemám ambice, stejně by má cena byla asi hluboko pod tou jejich. Když vidím obyč hladce pletenou šálu za 30 eur, točí se mi panenky.Tady bude podobná akce 6.12. ve Virginia Show Center. Chci se jít podívat a nafotím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé akce tohoto druhu tu pořádá obec, jiné zase jednotlivé kostely. Určitě existují nějaké servery jako je český FLER. Za pokus by to stálo :-)

      Vymazat
  2. Musel to být zážitek, takto se nachomýtnout ... Víš je to přesné, jak koukáme na to, co kupujeme. Na to, z čeho to je, jak je to ušité, začištěné :-D
    To je přesné. Proto tu nechci nic prodávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zážitek spočíval především v tom, že jsem si připadala jako uprostřed detektivního seriálu, obklopená všemi těmi patřičnými reáliemi (kromě mrtvoly).

      Jinak na háčkovací paní Midsomerové nebylo vlastně nic překvapivého: pěkná práce, pečlivé vypracování, fajn barvy (bohužel to z fotky není moc patrné), materiál různý (ten akryl zrovna nemusím, ale jistě existuje spousta akrylových zákaznic) - a především rozumná cena. Myslím tím rozumná pro obě anglické strany. Zákaznice koupí ručně vyráběný kousek za cenu, kterou si může dovolit, a zároveň prodejkyně nemusí mít pocit, že pracuje za plat továrního dětského otroka z jihovýchodní Asie. Zajímalo by mě, za kolik peněz by se takový šál dal prodat v Čechách. Schválně?

      Vymazat