středa 21. října 2015

Jak si zalétat z kůže aneb YARN ALONG 153

Tak jsem ten miminčí raglán nakonec rozpárala.
Hmmm.
Byl moc velkej. Jako opravdu hodně moc velkej.

Takže znovu začátek, znovu punčochové jehlice a znovu výlet z kůže. Chrrr!
Tohle je namoudušinapsíkušinakočičísvědomí naposled, co pletu něco malého (vyjma ponožek) na kruhových/punčochových jehlicích. Fakt že jo! Příště hezky pěkně jednotlivé díly zdola, abych věděla, jak bude práce velká, a abych nemusela bádat, jak rozdělit čtyři oka na pět jehlic (ano, přeháním, ale ne moc :-) ). Přitom to raglánové přidávání vypadá tak úhledně.

Háčkovaný gypsy šál se blíží konci, škeble pospávají na polici (další klubko stále ještě čeká na smotání) a mořský kašmír jsem radši vyměnila za pokusné žluté merino, protože párání nepřidá ani mně, natož kašmíru. Takže tak.

Raymond Queneau: Stylistická cvičení. Listuju a směju se.

Inspirace: Ginny z Small Things

21 komentářů:

  1. Pořád se učíme, vloni jsem pletla halenku s krajkovým vzorkem, viz na mém blogu, ten vzor jsem párala asi třináckrát. A vždy celý, protože se chyba ukázala až po upletení. Takže výlety z kůže znám velmi dobře a ěším se ,až ukážeš celý roláček hotový! Ty to nakonec dáš! Aby byl melichárek mořský víl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dost šílený příběh :-) Hned je mi lépe, Marcelo!

      Vymazat
  2. Mrkni ke mě na blog, mám tam návod na raglánový svetr http://barvinekafialkaa.blogspot.cz/2014/12/navod-na-raglanovy-svetr-pleteny-od.html. Pro obě děti nahazuji cca 60 ok (jak pro tehdy 3,5 letého prcka tak i pro 6 letou slečnu). Pletu na jehlicích č. 4. Je fakt, že miminkovskej jsem nepletla. Pletla jsem až pro 2 letého prcka.
    Barvička je krásná, snad už se povede.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Terezo :-)
      Mně ovšem není pomoci, protože na piplačky (a drobné věci jsou pro mě piplačky, ať jsou sebejednodušší) nemám dost trpělivosti - a k tomu všemu hodně utahuju. Na workshopu jsme pletly rozepínací raglánek velikost na panenku, všechny ze stejné vlny a na stejných jehlicích a ten můj byl oproti ostatním mnohem (MNOHEM) menší. Takže se vztekám, protože práce je maličká a jehlic (zbytečně) moc, a bojuju s rozměry, protože příliš utahuju, takže těžko odhaduju počáteční počet ok a pak párám a vyletávám z kůže :-)

      Vymazat
  3. Petko já držím všechny palce, jehlice, petlice......:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako když už z té kůže vyletím, abych se zase do ní vešla zpátky? :-D

      Vymazat
    2. Taky to sleduju a fandím. :-)

      Vymazat
    3. Hehehe, ještě si na mě vsaďte, kolikrát z té kůže vyletím :-D

      Vymazat
    4. Heheeheeee:-D Tak takovou trpělivost fakt nemám. Dávám tomu ještě jeden pokus, maximálně dva :-)

      Vymazat
  4. I always LOVE the way you style your photos!!! Looks like some lovely projects going!

    OdpovědětVymazat
  5. Takže svetříček máme očekávat až k příštím Vánocům? :D Aaaaa, pletená vestička? :-) Melíšek je chodící ovečka mi přijde, je celý ve vlně. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmysl :-) Přiletíme se svetříkem spolu! Toho bohdá nebude, abych do té kůže zase nezaletěla :-D

      Vymazat
  6. Vidím, jak se mordujete, chudero:-)) Myslím v dobrém:-)) U mně na blogu najdete blog Epipa. Tam najdete popis k vytištění na malé mimčo, raglán. Ja už vnukovi pletu jen od krčku. A nevím nyní přesně, jak veliké dítko to je to vaše, ale já tak průběžně přidávám celkový počet ok u krčku, ale ne moc. Když, tak mi napište. Slunecnices@ seznam.cz. To půjde a už budete chtít jen raglán:-))) Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) Koukala jsem, jakou překrásnou máte barvenou vlnu! Ach!

      Vymazat
  7. Když to raglánové přidávání vypadá tak úhledně, co je nahradit raglánovým ubíráním? Plete se odspodu do podpaží každý díl zvlášť, pak se všechny čtyři díly, tedy jejich oka, nahodí na kruhovou jehlici a ujímá se raglán až k průkrčníku. Když se plete navazující norský vzor, ani to jinak nejde, aby to vypadalo obstojně. Liba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem pletla před pětadvaceti lety svůj jediný dětský raglán pro našeho Honzu :-) Dokonce bych řekla, že ujímání zdola je nejen úhledné, ale i zdobné.

      Vymazat
  8. Přinesu Ti do kavárny kruhové čtyřicítky a uvidíš, jak to půjde hladce. Neboj. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za nabídku :-D Koupila jsem si padesátky a je to lepší než drátem do oka :-D

      Vymazat