úterý 7. října 2014

U nás se prostě...


... nic nevyhodí.

A tak je zahradá plná starých látkových plenek a já se, zatím co ony schnou, probírám starými burdami. Vlastně ani nevím, kde bych dnes miminčí mutaci časopisu Burda koupila, pokud vůbec ještě existuje...


8 komentářů:

  1. Tak to u nás se také věci schovávají a nevyhazují. Mamka schovávala některé obleční po nás. Bohužel pleny ne. Zůstala jenom jedna osuška. Její kvalita se s tou dnešní vůbec nedá srovnat. Byla daleko lepší než nové.
    Ale zase na druhou stranu dnešní nové plenky jsou krásně barvené z obrázkama.
    Plenky po dětech jsem si schovala. Kdoví jaké budou, až budu babičkou. Kvalita olečení i plen je rok od roku horší. Tak snad najdou za x let využití. Oblečení si nenechávám a posílám dál, přece jenom to se mění, ale plenky zůstávají stále stejné.
    Pokud chcete novou burdu, mrkněte sem http://www.burda.cz/portrety/burda__specialy/5735/burda__specialy_e073_burda_kids.html
    Foto je úžasné. Připomíná mi to zahradu moji prababičky, které měla šňůry natažené mezi stromy. To dnes už není vidět. Jen jedna rodina má kousek od nás starý dům se zahradou a prádlo suší na zahradě mezi stromy. Ten domek i když mu padá omítka, má stará okna a působí na první pohled dost ošuntěle má svoje kouzlo. Mě se rozhodně líbí víc, než domky, které se stavějí dnes. Má totiž duši, někdo ho postavil a někdo v něm žil. Kolem je zahrada, stromy. Dnešní domy mají zahrady jak parky, přijdou mi neosobní, studené. Sice je všude spousta kytek, ale ty mají svoje místo, všude mulčovací kůra, aby bylo co nejméně párce, žádný plevel, žádné ovocné stromy. Pouze aglický trávník, pergoly a hlavně velké kryté bazény. Když prohlížím fotky z vaší zahrady tak tiše závidím.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za link, Terezo :-)

      Sama jsem byla překvapená, kolik plen se dochovalo - celé dvě pračky. Po čtyřech dětech je to docela slušné skóre. Samozřejmě máme taky sušák, ale tam by se to bílé nadělení nevešlo :-D

      Vymazat
  2. Když se mi narodily před osmnácti lety dvojčata, vzdávala jsem Bohu dík za jednorázové pleny - on je rozdíl, když jsou v domě 2 - 4 dospělí na jednoho novorozence, nebo je skóre opačné 1 : 2 plus čerstvý prvňáček, kterého třeba vodit, chodit pro něj ap. Manžel 200 km pracovně daleko, prarodiče nepadají do úvahy. Pak ekologie a trvalá udržitelnost jde poněkud stranou a člověk je rád, že je rád, když předtím 20x za noc vstal... Přiznám se, že mě teda látkové pleny nijak neberou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užila jsem si obojího, látkovek i jednorázovek, a ty i ty mají něco do sebe :-)

      Vymazat
  3. Krásná fotka s tou vyvěšenou bílou zástavou :) A jestli chcete půjčit nějaké Burdy pro děti (šití i pletení), u nás jich dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za nabídku :-) Pojedu někdy začátkem listopadu na Moravu pro stromečky, že bych se u Vás zastavila?

      Vymazat