pátek 31. října 2014

A znovu dokola

Rozárka se vrátila z Londýna celá pobouřená. Rodina, u níž ópéruje, jen konzumuje a vyhazuje. Do popelnice. Všechno.

Tak jsme se pustily do recyklace.
Starý povlak na polštář se změnil na tři pytlíky a čtyři jehelníčky a hrst zbytků plus knoflíky.
Nevyhazujeme.

Má to ovšem háček. Co s čtyřmi jehelníčky? Aha!


6 komentářů:

  1. Jednoduché a krásné! Škoda, že u nás se oblíbené věci většinou používají tak dlouho, že už z nich nic ušít prostě nejde..... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje babička přešívala a recyklovala kdeco, a když už to byly jen hadry, poslala jich balík na Slovensko a tak za půl roku se vrátil látkový koberec a v něm zapracovaný zbytek mých šatů nebo povlečení nebo kabátu :-)

      Vymazat
  2. Moje Sára byla jako au pair v Dublinu a taky si na vyhazování všeho včetně jídla stěžovala. A že tam nikdo netřídí odpad.
    Ty látkové koberce ze starého oblečení jsme doma taky měli, máma je dávala na zeď kolem postelí. A dělala je tenkrát paní Mária Kučbalová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Ty tebichy na zdi mají moji rodiče taky :-) Kdoví jestli je netkala stejná Mária...

      S tím netříděním mám info z druhé strany. Náš Honza odjel do Londýna bez předchozího zajištění práce, sháněl, sháněl, nakonec nezbylo, než aby vzal místo na skládce - od té doby je v široké rodině za hrdinu největšího, že to vydržel a nevrátil se. Na londýnský skládce mají maníky, obvykle ze samého sociálního dna, a ti ty popelnice na pásu přebírají a dost pečlivě třídí. Honzovi ta skládka poněkud přeházela životní priority, poněvadž s takovými lidmi se nikdy nesetkal, nejspíš ani nevěděl, že existují, a to mrhání potravinami a věcmi vůbec ho vzalo ještě víc. Vydržel to něco přes čtvrt roku a teď jenom stoupá a stoupá. Jednou bude vyprávět vnoučatům, jak se nevypracoval od píky, ale od shnilých zvratků z londýnské skládky :-D

      Vymazat
  3. krásný!mě zas říkal kamarád, že po sobě u nás nečistí záchody(jsou zvyklí na víc vody) a nikdy nezhasínají. Přes den to prostě nechají, když to není vidět. teda ti konkrétní, věřím že nejsou všichni stejní!a to mořský pískoviště, to teda bude!nádhera!a jehelníčky jakbysmet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezhasínají? Upadla by jim ruka nebo co? Bože!

      Na mořský pískoviště se moc těším, hrady z písku jsou nejlepší :-D

      Vymazat