neděle 4. května 2014

Passé

Snímky asi tři týdny staré, zapomněla jsem na ně. A přitom se mi modřence s panašovanou trávou tak líbí!

V mém dětství rostla tato panašovaná tráva na druhé straně schůdků, a když zahrada zdivočela, tráva se ztratila (nebo aspoň její panašování :-) ). V rámci jednoho z pychů uličních jsem zasadila odkopeček do stráně k ústí okapu a zprvu se nic nedělo. A toto je stav dnes, po třech letech: tráva vytáhla do boje proti orlíčku a další roky ukážou kdo s koho...



6 komentářů:

  1. Ta tráva vyhraje, je až moc agresivní, nasadila bych ji jen tam, kde nic jiného nechci. Já ji mám dokonce i v rybníčku, kde roste jen tak z vody jak divá. Jinak -moc hezký blog, taky mám ráda staré zahrady, které majitel nepředělá pomocí bagru a zahradnické firmy na tu katalogovou s modrým modrým modrým bazénem a zakrslou tůjkou místo staré jabloně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás by se bagr moc neuplatnil, leda by dokázal lézt do schodů :-) A bazény nemám ráda, v městečku je přírodní koupaliště a přes dva lesy přehrada, tomu se dá těžko konkurovat.

      Vymazat
  2. Tráva je vítěz proti všem rostlinám."Porazí" jí jedině bláznivý pes,nejdříve jí okousal a pak zadupal.Ale možná, až ten hnědý blázen zmoudří,tráva zase vyroste:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu stav průběžně monitorovat :-) Osobně sázím na orlíčky, těm nevadí sucho, kdežto tráva radši přece jen nějakou tu vláhu.

      Vymazat