pátek 27. září 2013

Do toho!

Okolnosti mě pro následující dny usadily do křesla k počítači, a tak budu mít nejspíš příležitost probrat archivní fotografie a snad i trochu háčkovat.

Po dvou nevydařených pokusech (1. řetízek jako základ nákrčníku - ovšem zjistila jsem, že na tak drobná oka nevidím bez brýlí, 2. variace na granny square) jsem se ráda vrátila k osvědčené granny, tentokrát však s jemnějším háčkem než obvykle. Slibuju si od výsledku měkkou podzimní chumlanici kolem krku, tak uvidím, s jakou se potážu...

7 komentářů:

  1. taky to tak umím.....
    a jaká je to vlna?
    a číslo háčku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příze se jmenuje Caleido Lace, je to 85 % alpaka, 15 % střižní vlna, délka 250 m. Háčky mám dva, tenhle (je na něm 1,50 mm) a ten druhý silnější bez označení. Když se mi to háčkování takhle rozběhlo, asi si pořídím nějakou háčkovou sérii :-)

      Vymazat
  2. To bude teda hrozně hezký. Potřebuju naučit háčkovat .... kdybys někdy pořádala workshop třeba :) Já tě můžu naučit šít panenky, to je pro život nezbytná dovednost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych k tomu háčkování musela ještě něco přihodit, aby to vyvážilo šití panenek, Lenko :-) Co třeba zakládání kompostů, to mi jde skvěle :-D

      Vymazat
  3. To vypadá báječně, držím palce a těším se na další pokračování:-)

    OdpovědětVymazat
  4. it is going to be a wonderful shawl :-) Love the colors of your yarn

    OdpovědětVymazat