středa 29. ledna 2020

Stash straš aneb YARN ALONG 245

Pravidelný středeční YARN ALONG s Ginny mi chybí. Spontánní svobodné intuitivní háčkování je báječná věc, ovšem rytmus je rytmus. Zvlášť když někdo (já) je schopen odkládat zapracování camfousků celé měsíce a roky...

Poprvé jsem se zamotala v přízi s Ginny v létě 2012, krátce poté, co jsem začala  - díky Janě z Kohoutího vršku - opět háčkovat. Moje první granny z tmavomodrého akrylu co-dům-dal, kde je tomu šátku konec!

Takže v rámci pracovní prokrastinace (toť zhouba práce z domu) maskované za předjarní úklid domu jsem z půdy snesla škatule s háčkováním. Kdo aspoň vzdáleně tuší cosi o našich stěhovacích manévrech mezi Kolomažnicí, Velíškovými a Prahou (aktuálně několika Prahami), tomu je jasné, že chaos se nevyhnul ani pověstné stash

Množství neodcamfouskovaných kousků mě nepřekvapilo. Zato na mě vykoukla některá klubíčka, o nichž jsem se (bláhově!) domnívala, že jsou zpracovaná a výsledek dávno darovaný. To jsem tedy spletla... Zkrátka stash straš.

Včerejší pozdní večer jsem proto strávila ve virtuální společnosti Vlněných sester a věnovala se zapošívání. Pokoj s hromádkami zapošitých šátků připomíná poněkud dolní zahradu posetou krtinci na dalším snímku. A kolik mi toho ještě chybí... Ha! 

Dneska jsem v rámci zpytování háčkovacího svědomí začala alžbětínkovými řadami cípatý šátek z Jawoll Magic LANG YARNS, což byl jeden z mých prvních nákupů, nebo dokonce úplně první nákup u Vlněných sester. Přelom let 2013/2014! Uááá!

Jawoll Magic LANG YARNS, předpokládaná spotřeba 200 g, háček č. 4


Dokončené a odcamfouskované šátky čekají na vyblokování, několik textů se dožaduje korektur (grrr!) a já se tady místo toho nostalgicky kochám přadénečky MADELINETOSH z Loop, nejkrásnějšího obchodu na světě (Katka a Helča prominou :-) ).

A nyní resumé toho všeho:

Předsevzetí, že si nekoupím další klubíčko, dokud nespotřebuju ta, která mám, je... prostě blbost. To dřív zhubnu.

Čeho bych mohla být v dohledné době schopna?

  • Obnovím háčkovací středy tady na Dědečkově zahradě a budu doufat, že se vedle klubíčka objeví i tu a tam nějaká knížka nebo aspoň kytka.
  • Z poznámek postupně zresuscituju plánky/rozkresy/návody k uháčkovaným šátkům a přidám je sem, totiž přinejmenším odkazy na ně. Bude to ovšem trvat. Webovkami se prokousávám zatraceně pomalu a wixový blog, tedy způsob jeho ovládání, mi pořád nějak nejde pod nos.


A vás, spanilomyslné čtenářky, prosím o občasnou zpětnou vazbu stran těch háčkovacích webovek, protože řadu potíží z jiné než cizí IP adresy neobjevím.



2 komentáře: