sobota 19. května 2018

Bezčasí


Možná ze mě mluví letitá hluboká osobní antipatie, ale řekla bych, husákovské bezčasí se usadilo v koutech panelových sídlišť, ve spárách mezi panely, zapouzdřilo se tam a trvá a bude trvat až na bezčasou věčnost.
Ten pouliční neruch. Nikdy se venku nic nepřihodí.
Občas nějaká autonehoda, samozřejmě.
Jinak nic.

Tady by se materiál na časosběrnný dokument fakt nesehnal.

Jednou zdejší čínskou restauraci obklíčili maskovaní těžkooděnci.
Jednou obyvatelé protějšího bloku uspořádali veselou party s muzikou a švédskými stoly na počest výstavby nového výtahu.
A dnes dopoledne obrovská vzducholoď na obloze.

5 komentářů:

  1. To vzadu vypadá jako Sv. Jakub...? Pilot vzducholodi byl jistě vděčný za orientační bod, v tom obklíčení paneláků!

    OdpovědětVymazat
  2. Kdepak :-) Tady široko daleko není nic, co by aspoň vzdáleně připomínalo kostel :-) Ty věžičky jsou nějaký fantasmagorický úlet soudruha, zřejmě po požití samohonky.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky den, kostel je v plánu a pokud si chcete s někým popovídat o Bohu, tak ve vchodu 13 bydlela paní Schneebergerova (aspoň soudím, že je ta fotka pořízena z domu, kde jsme před pár lety bydleli). Evina

    OdpovědětVymazat
  4. A co by kamenem dohodil (asi 2.5km) máte kostel s nejstarším dochovaným krovem v ČR ;).
    Evina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte pravdu :-) Do Slivence tu a tam chodíme, i když ne kvůli krovu. Ostatně v každé větší vesnici tady kolem je kostel: Slivenec, Kosoř, Třebotov, Řeporyje, Ořech, Krteň... A třicetitisícové barrandovské sídliště má dvě velké samoobsluhy, jeden (malý) bazén a tramvaj, která ráno odváží velkou část obyvatel dolů do města a večer zase zpět, protože sídliště je právě jen sídliště, ani vesnice, ani město.

      Vymazat