úterý 16. května 2017

Cítíte tu vůni?

Růže Hugova.
Moje každoroční okouzlení.




6 komentářů:

  1. Krásná sadová růže. Moc se mi líbí i růže vrásčitá. Vůně, barva, na podzim nádherné barevné šípky, navíc s vysokým obsahem vitamínu C... Co víc chtít?

    OdpovědětVymazat
  2. U nás po okolí se volně přesévá nějaká mírně zplanělá forma klasické stolisté a tahle hugovka se pomaličku prochází po kraji lesíka, taky samovýsev. O svraštělé uvažuju, vitaminy jsou vitaminy :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak šup do oleje a máš vůni po celý rok. Já si tak dělám svůj osobní pleťový olej, viz. tady: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2013/07/vonny-pletovy-olej.html

    LK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě nikdy nenapadlo :-) Zkusím to, jsem zvědava, jestli olej bude opravdu vonět. Jestli to není stejné, jako když vinař řekne: A cítíte v tom víně ten odlesk meruněk :-)

      Vymazat
    2. Opravdu bude vonět :-) Mažu se s ním už od podzimu denně (kromě růže jsem v tom oleji měla i ty další bylinky - viz. odkaz) a ta vůně je prostě příjemná, přírodní, jemná. Kupované krémy mi dnes už přijdou umělé, převonělé. Nebo nasušit a přidávat do čaje. Stejně tak okvětí z pivoňky, z toho je taky moc dobrý čaj. Jsou země, kde dělají i růžovou příchuť do jídla, růžový pudink - to jsem teda moc nedávala :-) LK

      Vymazat
    3. Předloni (nebo to bylo už dřív?) jsem vyrobila levandulový sirup a chutnalo to jako šampon :-)

      Vymazat