neděle 27. listopadu 2016

Čtyři šátky

Chtěla jsem vyfotografovat čtyři šátky.
Hm.
Zjevně to potřebovalo nejprve čtyři dohody se čtyřmi živly.
Jedna globální klimatická změna totiž stíhala druhou globální klimatickou změnu. Žádné světlo. Pak najednou slunce! Šátky vlály, poryvy větru cloumaly fotoaparátem. První ledová přeháňka, druhá ledová přeháňka (a boty plné písku, abych neopomenula živel země).

Fotek mám nakonec asi milion. Jenže jakých?
Neprůkazných!

Takže mi nezbývá než se soustředit na text.

Před dvěma týdny jsem provedla rozsáhlou inventarizaci ve svém oddělení šátky/háčkování.

Zjistila jsem, že nosím několik háčkovaných šátků (slovy pět, z toho ani jeden modrý jednobarevný), dva veliké granny plédy (z toho jeden bydlí v Midsomeru), pletený šátek od Helči Vlněné sestry a pak mám ten z Vlněného víkendu, ten překrásně malabrigový sice dokončený, ale pořád nezacamfouskovaný.

Kolik leží v krabici nedodělků (vesměs ty zatracené camfousky), jsem ani zjišťovat nemusela. Vím. Mnoho.

Vlastně jediné překvapení mě čekalo ve škatuli pro strejčka Příhodu. Aha! No vida.
Vypadá to, že jsem se z kategorie háčkování pro potěšení přehoupla do kategorie háčkování na sklad, aniž bych nějak více zavadila o mezistupeň háčkování na zakázku.

Co z toho plyne?

  • A ze skladových zásob ( :-) ) nabízím tyto vyfotografované (i když nevyfotografovatelné) šátky.


Japonské květy:  Caleido Lace (85 % alpaka, 15 % vlna), rozměr cca 200 krát 40 cm. Šátek má tvar lichoběžníka. 

Červené smrčky:  Alpaca DROPS (100 % alpaka), rozměr cca 210 krát 50 cm. Šátek má tvar rovnoramenného trojúhelníku a vzor podle mého vlastního návrhu :-) 

Modré hory: Baby Alpaca SILK DROPS (70 % alpaka, 30 % hedvábí). Rozměr cca 160 krát 50 cm). Šátek je cípatou variací na granny square.

Korálový útes: Alpaca DROPS (100 % alpaka), rozměr cca 220 krát 40 cm. Šátek je mou vlastní variací na lasturový vzor, má tvar rovnoramenného trojúhelníka s zakulaceným vrcholem a dlouhými cípy.

5 komentářů:

  1. Kruciš, kdyby ty květy byly v jiných barvách, tak neváhám. V těchto je na mě moc oranžové. Že bych ti zadala zakázku? :-))

    OdpovědětVymazat
  2. ... váhá Zuzu, které jsem uháčkovala obrovskou (skoro) žlutou kometu :-D A mně se tyhle japonské květy nehodí ke kabátu. Myslela jsem si, že to půjde, ale spletla jsem se.

    A co se týká zakázky, sem s ní, Zuzko, ať se ten můj novej byznys hne z místa :-D :-D :-D Vzhledem k tomu, že nikdo jiný si v Šálivé společnosti nic nezakázal, Tvé japonské květy do Vánoc stihnu raz dva :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tatranské štíty už se u mě hrdě vypínají k nebi ;-) Díky moc!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat