pondělí 19. října 2015

Fotka bídná...

... nálada jakbysmet.

Začala jsem miminčí raglán shora na kulatých jehlicích. Lanko šedesát. Příliš dlouhé. Chrrrrr!
No, nepřekousla jsem ho. Nebylo levné, že.

Takže znovu.
Hladce obrace na punčochových jehlicích. Nedopočetla jsem se. Chrrrr! Plus několik starých galských kleteb (viz kterýkoli díl komiksu Asterix).
Upletla jsem tři řady a vzpomněla si, proč jsem před těmi pětadvaceti lety svůj poslední (a jediný) dětský raglán pletla zdola.
Protože mi takové titěrné mrnění leze na nervy. Navíc vždycky hodně utahuju, takže roláček bude nakonec vypadat jako pro nejmenší miminko z nedonošeneckého oddělení.

Zítra za světla to ještě jednou zkusím, ale moc tomu nedávám.
Výsledek bude nejspíš tento:
1. Vypářu, co jsem upletla (plus mnoho starých galských kleteb).
2. Začnu zdola, v nejhorším případě bude svetřík velikostí na dvouletého (tříletého, čtyřletého) Melichara. No co, doroste...
3. Budu trénovat na ponožkách. A upletu raglán sobě. To titěrnost vskutku nehrozí.
Howgh!

9 komentářů:

  1. http://barvinekafialkaa.blogspot.ie/2014/12/navod-na-raglanovy-svetr-pleteny-od.html, Tady máš odkaz na raglánový dětský svetřík pletený shora, od šikovné Terezy. Jinak já na kruhových pletu vše , i malé roláčky metodou Magig loop. Jen tu pleteninu jakoby rozdělím na dva díly a drát posouvám. Na you tubku najdeš video, jak na to.A mimi je kouzelný!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Marcelo, video je velmi návodné, Tereziny fotografie také. Text jsem nečetla, protože bych se u toho zbytečně vztekala. Moje potíž není v neznalosti postupu, ale v trpělivosti. Jakmile se jedním či jiným způsobem dostanu tak na desátou řadu a bude za co práci chytit, půjde pletení samo. Proto jsem ani nikdy nezkoušela paličkovat nebo takové stavění lodí v lahvi, hmmm, to bych vyletěla z kůže :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro tak to zkus jinak. Není to sice tak hezké, ale rolák se dá naplést až potom. Napřed upletu svetr a pak naberu oka výstřihu a upletu rolák. Teď mě to čeká pro tu moji cácorku. Odrostla mi z roláku. Sice bych mohla ještě naplést rukávy i tělo, ale nechám ho pro malého a malé upletu jiný - kombinace šedo-žlutá je dobrá i pro kluky.
      Tereza

      Vymazat
    2. To je až krajní řešení :-) Pak by totiž nemělo smysl začínat shora, protože pro mě je mnohem jednodušší začínat zdola, raglán nebo neraglán, velikost si tak dokážu mnohem lépe představit.

      Vymazat
  3. Já se ti nesměju proto, že bych nebyla jízlivka stará (jsem), ale proto, že jsem si představila, že bych se o něco jako raglán pokoušela já (velmi, opravdu velmi mnoho šťavnatých českých kleteb).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu trénovat na ponožkách :-) Takže se připrav na bodavej víkend, viz kapitola 215 Jak si babička sedla na rozpletenou punčochu :-D

      Vymazat
  4. To byl důvod, že jsem nepletla svetříky.....ale podle Barvínka mi to jde a vzala jsem to na milost, ale jinak chápu.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem všechny dětské svetříky pletla na dvou jehlicích, takže tohle považuju za melichaří výzvu :-) Hyn sa hukáže!

      Vymazat
  5. Asi to chce kruhovky čtyřicítky, moje oblíbená délka. :-) Ať se dílo napodruhé zadaří! Petra

    OdpovědětVymazat