úterý 3. května 2016

Je to o ničem

Když chce pohlednicový fotograf vyfotografovat naše městečko, kostelu se vyhne jen velmi obtížně.
A vida, jak se to soudruhům nakonec skoro povedlo.

První snímek: Ústřední motiv: nic. A vzadu bytovky. Píše se rok 1968 a fotograf stojí u našeho severního plotu, namáhá se, namáhá, a přesto mu tam ten zatracený kostel vleze. Potvora.

Druhý snímek: Ústřední motiv: prašný štěrkoasfalt. Podle vzrostlé vegetace podél takřečené nové silnice na Libotyni odhaduju vznik pohlednice na raná šedesátá. A zase je tam. Kostel.

Třetí snímek: Ústřední motiv: kandelábr. Fotbalové hřiště je bez kostela nevyfotografovatelné. Ať se snaživec namáhá sebevíc, nejde to. Takže aspoň ten kandelábr zbudovaný v akci Z. Někdo by mohl namítnout, proč si tedy fotograf nevybral stanoviště na opačné straně hřiště. Inu, proto, že by měl na snímku plot, kopřivy a kopec. Bez hřiště.

(Pohlednice pocházejí z mé elektronické sbírky pohlednic našeho městečka - a že kvalita jejich rozlišení  je tak mizerná, znamená jediné: nemám je v papírové podobě. Za to soudruh ovšem nemůže, asi se málo prodávaly. Nechápu proč :-) )

P. S. Ten obrat v nadpisu je hnusnej, fakt ho hodně nemám ráda, ale k fotkám sedne jako... Radši jako nic.



2 komentáře:

  1. Fascinující, že se kostel nenechal vytlačit. Správně!
    Jinak nadání pana fotografa... hlavně ta poslední pohlednice s lampou v popředí...
    Každopádně kuriózní památka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to klenoty mé sbírky, prvního kousku si obzvlášť považuju. Člověk by nevěřil, že i takhle se dá fotografovat a následně veřejně, za peníze a ve slušných regionálních nákladech publikovat :-)

      Vymazat