sobota 2. února 2019

Entropie



Pokud by se ctěný čtenář chtěl vzdělat v oblasti fyzikálního pojmu míra neurčitosti systému, nechť zhlédne příspěvky se štítkem u-projekt.
Moje Didactica magna.

Školní pololetky se tentokrát téměř kryjí s mými prázdninami od rodiny. Jsem tu sama, jsem tam sama. Osciluju mezi těmito dvěma výskyty už třetí den, je to tak akorát na rozkoukání. A dneska - rozhodla jsem se - konečně proložím sběr chrastí a třídění velíškovských krámů něčím osobnějším. Výsledek? Levá kolomažnická půda je v podstatě prázdná a podkroví se změnilo v změť vzpomínek, památek, knížek, klubíček... (na snímku počátek procesu).

Usouvztažňování mě baví a zároveň unavuje. Říkám si (pokolikáté už?!), že tohle je fakt naposledy.

Obří pletená deka konečně došla svého uplatnění, sjednotila jednu + jednuapůlválendu. Že mě to nenapadlo dřív! 



8 komentářů:

  1. Ta deka je nadherna..fajn blog:)
    Krasny zbytek nedele preje Sylva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla zábava s babičkou v posledních letech jejího života: ona párala a motala klubíčka a já pletla proužkované žížaly :-)

      Vymazat
    2. Ted jste mi pripomnela zapomenutou chvilku:)..jak mamka velka pletarka pare svetry a klubicka pouziva na dalsi pleteni. Diky:)

      Vymazat
  2. Deka je ohromující a skvělá. Pamatuju si, jaks o ní před lety psala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, to je ta obrovská obluda. Konečně našla uplatnění :-D

      Vymazat
  3. No téda... TA je krásná. Kolik váží?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elenko, asi tunu :-) Když se pere (máme velikou starou vanu), dva mají co dělat, aby ji vytáhli. Nikdy víckrát nic takhle obrovského nedělám. Můj muž kdysi řekl, že doma bude buď on, nebo tahle deka :-D Vůbec se mu nedivím. Ale barevně se povedla, to zase jako jo :-)

      Vymazat