pondělí 27. února 2017

Fejsbuky


Uvažuju (rozuměj: váhám) o fejsbucích už déle než rok.

S těmi šátky je totiž třeba něco podniknout, než mě zavalí nebo se do nich nedejbože pustí moli. Jinak budu muset přejít na jinou (další) rukodělnou činnost.

Ovšem kterou? Paličkování nebo vyvazování koberců by bylo super, oboje totiž zabere dost času, aspoň mně by zabralo celý oceán času, a tak by hotových výrobků bylo poskrovnu (jeden?), problém kam s ním? by zůstal Janu Nerudovi. Jenže ani to, ani ono nelze provádět v dopravních prostředcích, na chodbách různých institucí, na lavičce v zahradě či na výletě pod rozhlednou.

Takže musím s kůží šátky na trh, i když zatím ne doslovně.
Dobře, zkouším to. Ale!
A proč si teda konečně nepořídíš fejsbuk?! 
Protože proto.
Leda..., leda bych tam byla inkognito, jen háčkování a příze.

A vida, už v tom lítám.
Konečně, po šesti týdnech vykrucování, vymlouvání a přešlapování (díky, Haničko!), jsem se pustila do pozvolného prozkoumávání fejsbučího terénu a do úporného přemýšlení, čím začít.

Nakonec se začátek šálivého fejsbučení vyřešil sám. Mám velkou radost, že první příspěvek je právě zvon a právě Václav a právě do (našeho) kostela svatého Havla.

Přijďte příští neděli taky! 

(A s sebou si vezměte háčky/jehlice nekovové, aby biřicové u brány nemysleli, že je to snad zbraň.)

Šálivý profil je zde.


15 komentářů:

  1. FB ráda nemám, ač jsem jednu chvilku podlehla a registrovala se, stejně tam "nechodím". Avšak chápu potřebu Vaše překrásné šátky nějak vyprezentovat a případně prodat :o), nelze vše osobně unosit, že?
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě mě vybudila k činu až jedna práce, při níž je třeba být v kontaktu právě prostřednictvím fb :-)

      Vymazat
  2. Peti, já mívala FB kvůli práci a s příchodem mateřské byl FB odejit a nějak mi nechybí... občas mám ale pocit, že celý svět tam řeší kde a já jsem tím pádem místy dost mimo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem trošku v paradoxní situaci, vyloženě mě baví prozkoumávat tyhle virtuální/elektronické vymoženosti, jak to funguje a jaké jsou možnosti, a zároveň je nechci mít, leda jejich nejzákladnější verzi :-D Takže až se doprokoušu fejsbukem, skončí - předpokládám - jako můj počítačový chat v rohu obrazovky s celkem jednoduchým vkládáním obrázků.

      Vymazat
  3. To je škoda, že jste se nechala lapit FB.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic takového, Alenko :-D To já jsem vykopala jámu, zakryla ji větvemi a fejsbuk se mi na jejím dně hezky chytil do klepet, počkám, až zkrotne, a pak ještě rád bude sloužit, jak já chci :-)

      Vymazat
    2. Skvěle napsáno, jako všechno na světě, je třeba vyzkoušet a dobrého se držet:-)

      Vymazat
    3. Jo, je to tak :-) Ledacos může být dobrý sluha, ale špatný pán...

      Vymazat
  4. No asi tak, na fb nejsem, na fb nic nehledám, fb asi nehledá ani mne. Přesto vím o Vašem blogu zde, ráda si čtu Vaše vtipné příspěvky, glosy a postřehy. Takže fejs nefejs, já zůstávám ohledně šátků šálivých a vtipných komentářů jejich zručné autorky právě zde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, děkuju :-) Vůbec nemám v úmyslu se odtud stěhovat, mně se na blogspotu líbí a blogový způsob elektronické komunikace považuju za obzvlášť vyvedený :-)

      Vymazat
  5. Facebook může dobře sloužit, vždycky je to otázka umět být mimo síť:-) Jako denodenní uživatelka především kvůli naší pletařské skupině vím, že to jde:-) Nic není černobílé, ani ten modrý facebook:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Všeobecné opovrhování fb nesdílím. Sloužit může velmi dobře a jelikož jseš příčetná, nebude ti škodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždy, Lenko, ne vždy :-) Když vidím novou malabrigovou nabídku u Vlněných sester, jsem docela nepříčetná :-D

      Vymazat