čtvrtek 28. února 2013

Notes


Před časem jsem si při návštěvě zličínské IKEA koupila kroužkový notes, že si jako budu zaznamenávat zahradní nápady. Dnes je posledního února, začínám!

V této sezoně bych ráda:
  • dostavěla dolní taras,
  • zlikvidovala dílčí komposty,
  • podnikla NĚCO s živým plotem na severní hranici zahrady,
  • na podzim vysadila několik dalších ovocných stromů, zvláště ananasovou renetu, zvonkové, Jonathan, průsvitné (zeptat se Alenky) a třešeň,
  • vyzkoušela KONEČNĚ  zázrak jménem Symbiom
  • a o prázdninách bych se moc ráda úplně neuštvala...

Ovšem je také třeba prořezat špendlík na skalce, rozvozit hotový kompost, zasázet další stromky v lesíku, spravit zídku pod levandulovým záhonem, vytrhat hromadu netýkavky a javůrků, udělat něco s tou suchou strání nad skalkou atd. atd. atd.


7 komentářů:

  1. Taky už spřádám plány pro letošek. Vždycky je to pak všechno trochu jinak, ale v tom je krása - člověk nikdy neví, co nepřežije a naopak zapomene, co kde na podzim zasadil. Ať se daří! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Vám taky, Pavlo. Vždycky je to překvapení, co kde vyroste nebo nevyroste :-)

      Vymazat
  2. Petro, stavíš ty tarasy sama ? Mám představu příšerné dřiny, ale chystám se na to také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama. Nechci kvůli každému druhému kamenu pořád volat na kluky nebo manžela, a tak stavím jen z takových kamenů, se kterými pohnu sama. Dost na tom, že chlapy nutím jezdit pro materiál a že kameny sbíráme pokaždé, když si všimnu nějakých šikovných na kraji pole...
      Zase taková dřina to není. Ostatně Egypťani zvládli pyramidy...

      Překvapivě nejúnavnější je to pobíhání kolem. Fakt se u toho dost nachodím. Stavím pokud možno větší díl najednou, a tak vezmu kámen a běhám tak dlouho, dokud někam nepasuje. Jen kdybych u toho aspoň trochu zhubla... Taky mě poněkud unavují maminčiny komentáře jako "Co to zase stavíš, nemáš toho už dost?" nebo "Už toho nechej, takhle to stačí!", radost z výsledku ovšem za to stojí :-) Rozhodně doporučuju, pokud nemáš potíže s páteří.

      Ještě musím dodat, že výkopové práce mi zaberou hodně času. To bych klidně na někoho delegovala, jenže já nerada dohlížím na práci druhých, takže zatím nic nedeleguju :-)

      Vymazat
  3. Ed builds walls and we work on the garden for pleasure as I know you do. It's not easy to share that! Sometimes I think it's easier and faster to do things yourself anyway.

    OdpovědětVymazat
  4. Pet, taky jsem dnes s úžasem zjistila, co všechno bych měla toto jaro stihnout. Nelekejme se. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem v klidu, ono se toho ještě nasbírá, až sleze sníh... Uááá! A to nejedu v žádné zelenině jako vy pod věží :-D

      Vymazat