středa 13. února 2013

Kytky, knížka a klubíčko aneb YARN ALONG 27

Na tomto snímku je a zároveň není naše městečko jako na dlani.
Kdyby se mezi pozornými čtenáři blogu našel domorodý detektiv s lupou (ano, myslím tebe, strejdo!), docela jistě by určil přesnou polohu našeho lesíka. 

Před časem mě na blogu Small Things zaujal nápad propojit pletací klubíčka s příběhy.

Ginny ze Small Things k tomu poznamenává: Two of my favourite things are knitting and reading, and the evidence of this often shows up in my photographs. I love seeing what other people are knitting and reading as well. So, what are you knitting or crocheting right now? What are you reading?
Tak jsem si řekla, proč to nezkusit, a ke klubíčku a knize jsem ještě přidala kytky, když tohle je přece jen zahradní blog. Koneckonců originální YARN ALONG stejně nedokážu pořádně přeložit...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Knížka: Josef Váchal: Šumava umírající a romantická. Knížka na mě číhala v zastrčeném krámku v ČB pod věží. Čtení je na mě příliš expresionistické, ale v konfrontaci se současnými reáliemi bude určitě zajímavé. Jsem zvědava.

Klubíčko: Čtyři klubíčka DROPS Delight jsem si odnesla z maličkého obchůdku Tvořivá ovečka, nečekaně se slevou a nečekaně jen čtyři (o mém zodpovědném přístupu k zásobám příze přitom nemůže být řeč, viz projekt SYSEL & KOSTLIVCI...). Díky za tip, Kateřino!

Kytky: Kytky? Ty se zase schovávají pod sněhem, ostatně jako České Budějovice na dalších snímcích...




13 komentářů:

  1. Beautiful photos! -- Kathy at http://www.needleandspade.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. You have a nice blog. I see that your start is April 2011, my start is a month later. Also, we have the same topic, garden and handicrafts :-) I looked at the map, where exactly is North Carolina. Aaaa, south and warm :-) I saw Eno River State Park, wow, beautiful!

      Vymazat
  2. Zdravím Budějice! Zlatá studentská léta:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řeknu jim to, až tam v létě zase někdy zajedu:-) Do Budějc je to od nás těch nejdelších padesát kilometrů v široširém okolí a od dob, kdy jsme tam jezdili se školou či Sokolem na plavečák, se ta vzdálenost vůbec nezkrátila. Pozoruhodné, poněvadž pocitově bych spíš zajela na kafe do Bratislavy než do ČB. Je to zkrátka pořád dálka :-)

      Vymazat
  3. Není zač. Mé srdce zaplesalo, když klubíčka uvidělo:-)) zrovna dnes jsme si s kamarádkou říkaly, že bychom do těch Budějovic měli zajet, ale je to z Brna fakt daleko. Tak pojedem za vlnou do Vídně, v březnu: Už se moooc těším. Užijte si Delight!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obchůdek je naprosto mini, tak na půl prodavačky a jednoho zákazníka, tj. i výběr je poněkud omezený. Ovšem samá paráda. V létě si koupím DROPS Lace, nádhera nejnádhernější.
      Tak užijte Vídně a doufám, že se pochlubíte a poreferujete :-)

      Vymazat
  4. love that yarn!!!! (and the snow!)

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu krásná příze, barevně zajímavá. Co z ní bude ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jen ty dvě a dvě (naštěstí pro mou peněženku...).

      Asi šála, oba druhy obsahují stejné odstíny zelené, a tak uvažuju nad kombinací 1+2+1 nebo 1+1+1+1. Teď chci dodělat sysla č. 4 a pak uvidím, jestli mi to háčkování už nepoleze ušima :-)

      Vymazat