sobota 29. října 2011

Letošní houby

Letos jsme objevili na zahradě nejrůznější houby. Některé známe a jíme, jiné známe a nejíme a ty další? Třeba je sní někdo jiný.











4 komentáře:

  1. These are beautiful mushroom pictures. Of this group, which ones do you know and eat? I don't know mushrooms so I just look at them.

    OdpovědětVymazat
  2. Czechs love mushrooms. Czechs go to the forest, have a hand basket and looking for mushrooms as a bloodhound dog. I know a few mushrooms - unfortunately. One species of mushrooms have leaves under the cap, the second species has a tube under the cap. My family had only mushrooms-tube :-) This is a mushrooms such as number 2 The mushroom his name Boletus chrysenteron, Czech folk name is little grandmother :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jéé, myslím, že si to už asi nepřečtete, ale není to poslední smrž? Řekla bych, že je to smrž jedlý, ale nikdy jsem ho naživo neviděla :-)... a to páté odspodu vypadá jako václavka... výborná do octa, ale jestli to je ona, je už trochu přerostlá...houba mýho dětství, rostly hojně na pařezu a když jsme je ořízli nožem, vypadalo to jak dentální otisk od zubaře :-) dlouho nerostly, ale už jsem je párkrát viděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodí mi e-mailové upozornění na blogové komentáře. Smrže nám vyrostly z kupované kůry, totiž borky. Někde jsem četla, že se jim říká smrž pražský :-) S těmi václavkami si nejsem moc jistá, protože václavky, které rostou ve zdejších lesích, jsou menší, žlutější, zkrátka do těchhle našich radši nekousnu. Ale z naší vrby jívy vyrůstají každý rok. Zavařené jsou moc dobré, můj strýc na ně býval hotový specialista :-)

      Vymazat