středa 6. ledna 2016

Klubíčka, knížka a hádanka aneb YARN ALONG 164

Zuzana Brabcová: Daleko od stromu. Můj další pokus. Nikdy jsem se do ničeho této nedávno zesnulé skorovrstevnice nezačetla, a to přesto, že její otec byl mým  nejlepším literárněhistorickým přednášejícím.

Deka granny square pro malého chlapečka, tentokrát dost zelená, což ze snímku není patrné. Ta namodralá je bílá, ta černá je modrá nebo tmavě zelená a ta převažující je jasně světle zelená. Dohromady to docela ladí, i když dobrovolně bych se pro takovou kombinaci fakt nerozhodla.

A ta hádanka? Rodiče vybrali pro chlapečka ke křtu dost specifické druhé jméno. Jméno samo je velmi běžné a velmi oblíbené, a přitom se ve vybrané podobě dává opravdu zřídka (že by další Chestertonův paradox?). Kdo do nedělních křtin správně uhádne (hádejte klidně třikrát), tomu uháčkuju deku nebo šátek, jaké bude chtít. Hanička a informovaná spol. jsou samozřejmě mimo hru :-D


20 komentářů:

  1. Zdravím a hádám nějakou podobu jména Jan - Johan, Johannes, Janek. A napadá mě spousta dalších jmen, ale vypisovat seznamy nebudu. :-) Jsem zvědavá na další tipy a na nedělní odhalení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by přihořívalo :-D

      Vymazat
    2. Tak já to rozšířím o další podoby: Jéňa, Jenda, Honza? :-) Jsem fakt zvědavá.

      Vymazat
  2. Já zkusím Janek, Janík, Jano?

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď už zase spíš samá voda :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Mě hned napadl taky Johan! Nebo Ian?

    Nebo místo Martin třeba Morten nebo tak něco.

    Neboooo nějaká podoba Mattias .... místo Matěj enbo Matyáš.

    OdpovědětVymazat
  5. Tom, Ondra, Kuba, Jirka, Jenda?
    Napínavé. :)

    OdpovědětVymazat
  6. :-D :-D :-D
    Malá nápověda: je to křest - teda křtiny v kostele...

    OdpovědětVymazat
  7. Ján Krstitel :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Haha, pěkně podlá hádanka. To nemůže v životě nikdo uhodnout.. zvláště pak když nehádají křestní jména, ale jen jména. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak :-D Dala jsem přece nápovědu. A Alena uvažuje správným směrem. Ještě je nejméně dvanáct hodin času, takže vítězové se mohou vyrojit v zástupech:-)

      Vymazat