středa 4. února 2015

Klubíčka, knížka a pokusy aneb YARN ALONG 125

Louis Pergaud: Knoflíková válka. 

Kdepak Malabrigo, kdepak šála... Nejméně třetí pokus o začátek háčkovaného svetříku. Nejprve jsem zjistila, že příze a háček k sobě nepasují. Dobrá. Potom jsem neodhadla velikost. Taky dobrá. A pak jsem zapomněla přidávat na véčko. Achjo. Naštěstí je ta věcička tak titěrná, že během těch dvou týdnů, které zbývají, stihnu takových svetříků klidně pět. Vzorek mám teď už fakt vychytanej!

Druhý snímek pochází z tohoto inspirativního blogu a variantu véčkového svetříku najdete tu.


8 komentářů:

  1. A já už mám medvěda! Medvídka,mezi všema růžovýma a bleděmodrýma vyhrál klasický hnědý, s milým výrazem tlamičky.Na mimi už budeš plést i háčkovat asi pořád. Musí to být radost.Tak držím palce na štastný příchod na svět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé! Hnědí medvědi jsou nejlepší :-)

      Tedy vzhledem k počtu vlastních dětí a plánovaných počtech jejich dětí zřejmě už do smrti nebudu dělat nic jiného než háčkovat svetříčky :-)

      Vymazat
    2. Tak to mne rozesmálo, vůbec tomu ale nevěřím. Ale vím, že každé, ještě nenraozené mimi bude mít od své nej...babičky určitě i šátek!

      Vymazat
  2. Ahoj, krásný svetřík!

    Já háčkuju dětské svetýrky podle tohoto vzoru http://i.mimibazar.cz/h/bc/12/120809/14/p48092.jpg
    (Sedlo rozšiřuji tak dlouho, jak svetr potřebuji velký, pak rukávy vynechám a háčkuji ppř.díl, záda a lpř. díl (v jednom kuse), potom zvlášť každý rukáv, na závěr obháčkuji celý svetřík a přitom i dírky na knoflíky.)
    Svetřík vždycky vyjde krásný, můžu doporučit.
    Malina

    OdpovědětVymazat
  3. ˇJé!jaká je ta knížka?moc si ji chci přečíst! Já si teď půjčila žítkovské bohyně, tak jsem moc zvědavá. Dneska to vidím na líné čtení u okna a pak přehnaně rychlý úklid s úprkem ven!:)(a muž po mě chce Háčkovaný svetr. Slíbila jsem mu ho k narozeninám v říjnu. Má být extra těžký, vytahaný, rozdrbaný(není nutné), pruhovaný. Je li jaká rada?:)
    Moc zdravím a těším se na jaro a rozhazování semínek od tebe! Ta obálka těší mé oko každý den a myšlenky upírám k zahradě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S dospěláckými háčovanými svetry nemám zkušenost vůbec, ale začala bych od krku raglán, zvlášť když to má být vytahanej svetr :-) Ten Malinin rozpis z předchozího komentáře je perfektní, jen je třeba ho modifikovat podle příze a dospělé velikosti.

      Knoflíková válka je skvělá. Četla jsem ji jako malá, stejně tak maminka a stejně tak její tatínek. Takové bojovné francouzské Bylo nás pět :-) Ovšem dnes po sto letech se může příběh jevit maličko sentimentální, pomalu se vlekoucí a kdovíco ještě, takže si třeba současný čtenář řekne spolu s jednou postavou, že kdyby byl býval věděl, tak by to byl býval nečetl :-D

      Vymazat
    2. Znám film, který je překrásný!A kniha bývává lepší:)díky za tip, chtěla jsem začít odspodu, takhle to nejdřív vyřeším technicky a pak už jen pojedu:)

      Vymazat