pondělí 27. června 2016

Mořské pískoviště


Pískoviště je prima, ale mořský písek je mořský písek.
A tak jsme předloni přivezli z Polska první hromadu písku a letos druhou.

Vyvstala stará známá Nerudova otázka : Kam s ním? Nahoru pod skalku? Dolů pod stromy? Dolů ke plotu? Do lesíka snad ne? A pak taky: Dočasné, nebo trvalé?

Nakonec kvůli snazší dostupnosti kočárkem s červencovým miminkem vyhrála dočasná varianta dole u studny. Tak jsem zajela do hobbymarketu a koupila tuhle plastovou věc, ze dvou tu tvarem přijatelnější. Nikdo z nás přece nechce vidět Melichara, jak po vzoru Botticelliho Venuše vystupuje z mořské lastury (prodávají ji v zářivě modré, tu mušli).

Předpokládám, že zelená kaňka vydrží právě tak do příštího léta, doufejme včetně. Dvě větší děti se do ní naštěstí nevejdou, i když prospekt předvádí pískoviště obsazené čtyřmi dětmi - nejspíš jsou vycpané.




7 komentářů:

  1. Před dvěma týdny jsme o tomto pískovišti uvažovali jako o letním výběhu pro želvy. :-) Pro ně je velikostně tak akorát. Petra
    P.S.: Melichare, prosaď si navlhčení písku, ať se Ti lépe staví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ho naváděj, Petro :-) Jako by nestačily ty lumpačiny, které vymyslí sám :-D

      Vymazat
  2. A já ti Petro děkuji za (téměr pravidelnou)* porci smíchu a také za další pádný argument, proč jet do toho Polska ještě letos. Písek! Budeme taky zakládat pískoviště. Abychom ale jeli minimálně dodávkou, naše představy o pískovišti mnohonásobně převyšují velikost plastového "výběhu". :-)

    * Při minulém příspěvku jsem se nesmála. Ale zkus prosím ještě vyfotit ten šál celý, omotaný kolem krku. Přesně jak psala Petra, třeba někomu (mně?) padne do oka. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To abyste vyrazili kamionem, Zuzko :-) Nečekala jsem, že písek bude při tam malém objemu tak těžký. Patrně je v něm olovo nebo co! Do zelené kaňky jsme vsypali jen jednu dávku písku, ta předloňská ještě čeká na půdě. Příští rok, doufám, dovezeme další :-)
      Šál vyfotím hned zítra.

      Vymazat
  3. Mořské pískoviště! Kdo z vás to má???
    Melichar je rozkošný dítě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po mořském pískovišti jsem toužila celé dětství :-D Takže do definitivního pískoviště se bude muset vejít jedna bába a aspoň jedno dítě :-) Zelenou kaňku pokoušet nebudu.

      Vymazat
  4. My jsme dětem koupili pískoviště, myslím, že když si na němstaví různé stavby, tak to rozvíjí jejích kreativitu, navíc vzhledem k cenně toho pískoviště byla investice vskutku malá, viz.: https://hrackyzadobrekacky.cz/hracky-na-zahradu/piskoviste

    OdpovědětVymazat