pondělí 18. dubna 2016

Je líp!

Když jeden slyší, jak někteří/mnozí skuhrají a v obměnách rezonují: Jó tehdá, to bylo super, tehdá v zemi Egyptské, když jsme sedávali nad hrnci masa, když jsme se najídali chleba do sytosti!, nakonec dojde k závěru, že k čemu číst knížky, když lidi točí stejný příběh pořád dokola už celá  tisíciletí. Lidi jsou furt stejný, všechno je to furt stejný. Nihil novi sub sole (hebrejsky to neumím).

A není!
Tak například dneska jsem náhodou jela kolem rozestavěného developerského projektu (rozuměj mírně unifikovaná betonová sídlištní výstavba) pražské Waltrovky - a co jsem neviděla? Baráky zdaleka ještě všechny nestojí, a přitom kolem areálu vede fungl nová cesta, chodníky, jsou vysázené stromy, zaseté trávníky, kvetou tam kytky. To by tedy zatracenýho bolševika nikdy nenapadlo. Je zkrátka líp!

A mně je taky líp. Konečně jsem se zbavila mizerné jarní chřipky. Narcisky u Waltrovky (to nejsou neumělé tečky z fotošopu) na tom mají dozajista svůj neodmyslitelný podíl. Ámen.

4 komentáře:

  1. Já tedy nevím, my se stěhovali na sídliště v okresním městě v roce 1984 - byla tam školka, obchoďák a kolem dětského hřiště keře, tráva, stromy. Když jsme se v roce 2007 stěhovali do jedné z okrajových částí Prahy, tak jsme půl roky chodili blátem a ještě potmě, na stromy v ulici jsme se skladali a do školky brali jedno dítě z deseti. Netvrdím, že ve všem bylo líp, ale myslím, že se najdou i oblasti, ve kterých je teď hůř

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě se omlouvám, že jsem nepozdravila a nepodepsala se (tak jako mě vytáčí věčné omítání, že dřív bylo líp, nemam rada i druhý extrém), takže opožděně přeji pěkný den. Evca

      Vymazat
    2. Po starých časech se mi zasteskne právě a jedině tehdy, když mám koupit takzvané spotřební zboží. Kde jsou ty doby, kdy se věci sháněly, kvílím v duchu zcela neschopna se zorientovat ve všech těch nuancích a serepetičkách, natož si účelně a rychle vybrat. A jak vyplývá z mého dnešního stavebního příspěvku, nostalgicky vzpomínám často a ještě nějakou dobu vzpomínat budu :-)

      Vymazat
  2. :-) Narcisky jsou krásné. Já myslím, že je to všechno tím, že některé části budovaného areálu už jsou hotové (kancelářská budova na fotce) a některé jsou v různém stádiu výstavby (bytové a rodinné domy).

    Už se těším až se tam zase jednou podívám.

    OdpovědětVymazat