neděle 27. března 2016

Rex caelestis, Rex gloriae...


... morte surrexit hodie. Alleluia!

Kdo se v poslední době mrkl na můj Pinterest, nemohl si nevšimnout, že se mi tam množí staré vyšívané vzorníky. Tolik se mi líbí!

A protože mám bavlnky po babičce, jakož i bubínek a plátno, zkusím, jestli dokážu vyšít Adama, Evu a hada s jablkem na motivy tohoto vzorníku z roku 1852. Půjde to (pokud vůbec) pomalu, poněvadž na to nevidím a třese se mi ruka.

Kdyby se chtěl někdo přidat, je tu obrázek s čtverečkovým rastrem.


A tohle je výsledek božihodového úsilí... Takže fakt hodně pomalu!





10 komentářů:

  1. Hele, jdu do toho! Ale raději bych ten stromek s dvěma ptáky vlevo nahoře - poslala bys mi to krapet vetší, prosím? Nebo mi domluv návštěvu u Stejskala L. :-) Jo, bude mi to trvat roky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehehe, to se budeme předhánět :-D Můj postranní úmysl je mávat témuž optikovi tím vyšíváním pod nosem a požadovat nové brejle :-D

      Vymazat
  2. Bude to krásné!!...Krásné velikonoční dny plné radosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kateřino, MOHLO by to být krásné, zatím tomu ale moc nedávám :-)
      Vám všem taky tak!

      Vymazat
  3. To je pěkné, Petro! Na co vyšíváš? Já určitě potřebuju látku s alespoň minimálním rastrem. Koupila jsem si na etsy vzorek na lištici :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, je to nějake bezejmenné plátno, patrně lněné. Rastr je neviditený, lpa je mi nepohodlná a brejle nablízko pořád nemám. Křížkové vyšívání asi po čtyřiceti letech a nejspíš dalších čtyři sta let na ně ani nepomyslím :-D

      Vymazat
  4. Až se tobě bude třásti ruka, výšivku ti vnouček udělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup, kup Melicharovi jehlu a nit :-D

      Vymazat
    2. Ten teď radeji staví věže a u toho poslouchá lalala. Nebo kouká z okna na brm brm. Nebo chce mnam mnam mnam. :D Nebo se jezdí koukat na zvířátka (vycpaná i živá :D ).

      Vymazat
  5. Moc zdravím...na tuhle výšivku- hotovou se budu těšit- já pořád "dědečkova zahrada" a úplně mi uniklo, že Petka na Pinterestu je to samé...no- asi tím, že jsem tu dlouho nebyla..:o)))
    Hezké dny J.

    OdpovědětVymazat