středa 2. prosince 2015

Podruhé v Midsomeru den 12 aneb YARN ALONG 159



Hořčicový melichaří je konečně hotový (barva odpovídá prvnímu snímku). Moje nechuť k titěrnému pletení na kruhových jehlicích sice stále trvá, přesto jsem se pustila do kašmírového ňuňu roláčku, tentokrát raglán shora. Budu vidět.

Henning Mankell: Neklidný muž. No, skandinávsky depresivní a - no, nelíbí se mi to. Zkusím ještě jednu nebo dvě kapitoly, ale moc tomu nedávám. 


16 komentářů:

  1. Krásná barva, krásné miminko. Zvláštní zpracování raglánu nebo to nemá být raglán ? Už jsem nepletla několik let :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záměrem byl samozřejmě raglán, ale nějak se mi to vymklo... Udělala jsem příliš široké rukávy, takže musela nastoupit improvizace. Ovšem jakoby přiznaný šev jsem plánovala od začátku, mezi ujímáním jsou dvě oka obrace. Dokonce jsem uvažovala, že svetr by se mohl nosit obráceně, totiž lícem dospodu, v průramcích by ta oka obrace vypadala jako dutinka. Ale nějak to neprošlo :-)

      Vymazat
  2. A krásne ladí s dudlom, také prírodné....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je spací dudlík. Ty ostatní jako obvykle někam zaštrachal.

      Vymazat
  3. Hezký, jsi šikulka, moc se mi líbí miminák, dudlík i barva svetříku! Jen tak dál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S mimiňákem a barvou jsem spokojená, ze svetru ovšem drobet rozpačitá. Doufám, že příště to dopadne lépe.

      Vymazat
  4. Krásný svetřík. Malej je kouzelný, kde jsou ty časy, kdy byl ten můj prcek takto malý.
    Můžu se zeptat na tu kašmírou vlnu? Už nějaký ten pátek hledám kvalitní a cenově dostupnou kašmírovou vlnu.
    Děkuji
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlna se jmenuje KASHIBABY od firmy MAFIL, je to 85 % kašmír a 15 % mohér, 25 g/88 m. Ten mohér není skoro znát, jinak bych z toho nemohla plést, mám na něj alergii. Vlna je z ŠTRYK a CHIC, ale není zrovna levná :-)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Jak se zní plete. Koukala jsem na ni na Kreativním veletru, který se konal v Plzni. Vypadal úžasně, ale nenašla jsem ji na internetu, že by ji ještě někdo prodával. Pak jsem mluvila se známou, která také prodává vlny a ta mi doporučovala vlnu od firmy Lang - tam ale spojí klubíčka cca. 400 Kč. Takže Kashibaby mi přijde docela OK. Už jste z ní někdy něco pletla nebo je to premiera. Jak se z ní plete? Kupovala jste ji na doporučení? Mám asi hodně otázek, ale nerada bych kupovala zajíce v pytli. Jo a ještě kolik jste si koupila. Já mám vel. 36-38, tak abych věděla cca kolik toho mám koupit.
      Za odpovědi předem děkuji
      Tereza

      Vymazat
    3. 1) Z Kashibaby se plete dobře, práce je moc příjemná do ruky. Ten mohér maličko chlupatí, takže se pletenina trošku hůř párá. Vyzkoušeno.
      2) Je to poprvé, co pletu z kašmírové příze, a koupila ji jako náhlý nápad dcera Hana, protože ta příze je pro miminko úplně nejvíc ňuňu. Takže žádné předchozí doporučení :-)
      3) Na melichaří svetřík, velikost odhaduju 1-2 roky, mám 4 klubka, tedy 100 g, a bude to taktak. Jenže já hodně utahuju, a když říkám hodně, myslím tím fakt hodně moc. Zeť včera brouzdal po netu a hledal nějaký černý kašmír pro sebe. Tady v UK je kašmírová příze ještě dražší než u nás (tedy v přepočtu na koruny), našel jí hromady a různé ceny - vzpomínám si, že cenově nejpřijatelnější bylo desetidekové přadeno asi za 30 liber. Na pánský svetr bych to viděla tak na kilo (!!!), přesto by to bylo o dost levnější, než tu koupit hotový kašmírový svetr, to je 400 liber a výše. Což je i na místní poměry docela dost.

      Vymazat
  5. Okamžik, kdy vůle zvítězila nad hmotou a ještě je z toho parádní kousek melichaří garderóby! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovšem vítězství není moje, ale Pyrrhovo:-) Uvidíme, jak se povede varianta pletená shora.

      Vymazat
  6. Jééé. Antonín taktéž ve žlutém zdraví Melichárka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlapečci jsou očividně dvojčátka! Zdravíme z midsomerské vražedné zóny :-D

      Vymazat