středa 14. května 2014

Klubíčka, knížka a ... aneb YARN ALONG 87

Klubíčka: Můj zelený úlet. LACE od DROPS. Jak jinak.

Knížka: Praktická zahrada. Je neprakticky obsáhlá.

... Ví někdo, jak správně sestříhat zlatici?

Inspirace: Ginny ze Small Thinks


9 komentářů:

  1. A to je ono. Na zahradě zvládám kdeco, ale to stříhání a prořezávání pořád nějak nechápu. Nakoupila jsem literaturu, nastudovala a pak vyzbrojena doporučeným náčiním a informacemi dojdu na zahradu a mám ustřihnout dvouletý výhon nad třetím očkem. Tak a může mi prosím někdo sdělit jak rozeznám dvouletý od jednoletého či víceletého. No nevzdávám to. Začal mi jít zmlazovací řez - ustřihnout vše a ono to při troše víry znovu obrazí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Absolvovala jsem minikurzík u Hanky z Mikroušů (http://ekozahradapodvezi.cz/), lektor předváděl přímo na místních stromech, jak se co řeže, bylo to velmi návodné a velmi přínosné. Rozeznám všechny výhony a spočtu patřičná očka, u stromů to funguje, ale zlatice si stejně dělá, co chce :-)

      Vymazat
  2. To háčkujete vždy 3 velké sloupky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tři dlouhé sloupky + řetízkové oko + tři dlouhé sloupky. Jen ve špičce trojúhelníka jsou dvě řetízková oka.

      Vymazat
  3. A můžu se zeptat na velikošt háčku? Tuto přízí jsem si taky objednala, mám ji ve fialové a tak přemýšlím i nad tímto typem šátku.

    OdpovědětVymazat
  4. Petro, já stříhám forsythii podle potřeby. Kde překáží větev, tam ji ustřihnu úplně nebo zkrátím. Občas vznikne místy nahromadění takových uzlů na mnoha malých větvičkách rostoucích do všech stran, tak to odstraňuju taky celé. Kvete krásně každý rok.

    OdpovědětVymazat
  5. I don't know what you are crocheting, but the colour and fineness of the yarn is lovely.

    OdpovědětVymazat